La Fundació Sau neix amb tres objectius socials

Neix amb l’objectiu de preservar, divulgar el llegat de Sau, promoure la música catalana i ajudar en la investigació i recuperació de trastorns de la salut mental en el món de la música.​

Llegat de SAU

Preservar i divulgar el llegat de Sau, i les formacions artístiques que n’han esdevingut; Pep Sala & La Banda del Bar, Pep Sala i Sau30

Amb material format per totes les etapes del grup, no només es disposa de peces suficients perquè puguin ser exposades en format de museu permanentment, sinó que també permet reproduir espais com, els estudis de gravació i locals d’assaig del grup Sau, o el seu primer despatx, amb aparells originals de l’època. Tampoc hi faltarà un espai dedicat a l’enyorat Carles Sabater.

L’objectiu és que aquest espai no només pugui atraure els seguidors de Sau, sinó que també resulti atractiu per als amants de la música, escoles, o públic en general, ja que serà una mena de viatge en el temps, que ens portarà de ple, a la dècada dels 90, permetent-nos ser testimonis de l’evolució tecnològica que ha sofert el món de la música, i la tecnologia en general, amb un curt període de temps, a través de la història d’un grup pioner de Catalunya com va ser Sau.

“ Una experiència immersiva gràcies a la Realitat Virtual”

Gràcies a les noves tecnologies ens permetran que a banda de la part destinada a exposició permanent, compti amb un espai dedicat a la realitat virtual. Tota una experiència immersiva que permetrà als visitants experimentar sensorialment alguns dels moments més importants de la història de Sau.

El visitant, com si es tractés d’un viatge en el temps, podrà viure de manera intensa i presenciar moments importants de la història de Sau i l’escena musical catalana del moment.

Editorial Musical

Gestionar els drets editorials de totes les cançons del catàleg de Sau i les altres formacions paral·leles

Museu de Realitat Virtual

Museu i experiència immersiva de Realitat Virtual

Edicions i Publicacions

Publicació de llibres biogràfics de Sau i Pep Sala, partitures, lletres de cançons, concerts històrics, documentals i marxandatge

Investigació de trastorns de salut mental

Ajudar en la investigació, recuperació, tractaments de de trastorns de la salut mental en el món de la música.

La salut mental és un tema de gran importància en la fundació Sau. Amb el seu compromís d’investigar, assessorar i divulgar, la fundació pretén contribuir a millorar el benestar dels professionals de la música i de la societat en general.

Treballar la relació entre la música i la salut mental, col·laborant amb diferents institucions i participant en la investigació en ambdues direccions, és un dels reptes socials de la fundació. Per una banda, treballar per com es pot utilitzar la música per ajudar al tractament de diferents patologies i per l’altra, com es pot ajudar als músics que pateixen trastorns vinculats a la seva feina com depressions, addiccions, etc.

En el món de la música, malauradament són força habituals els trastorns mentals deguts al consum de drogues, o d’antiinflamatoris tipus cortisona. També alguns trastorns com depressió, o ansietat, vinculats a l’adrenalina, que pateixen alguns artistes quan cessen l’activitat a dalt l’escenari.

Assessorament

Assessorament i ajuda a artistes i músics que pateixin qualsevol trastorn mental relacionat amb l'entorn de la música.

Divulgació

Ajudar a la divulgació i a la prevenció dels perills que comporta el consum de certes substàncies, així com l’alerta sobre alguns símptomes.

Investigació

Relació entre la música i la salut mental, des de la investigació neurològica del cervell humà, i com utilitzar la música com a tractament de patologies.

Promoure la música catalana

Promoure i ajudar als artistes de Catalunya, donant prioritat als de la comarca d’Osona i els que canten en català.

Estudi de gravació

Estudi d’enregistrament sonor professional, per crear diferents projectes musicals.

Equipat amb la tecnologia més actual, per enregistraments de qualsevol estil o gènere musical.

També formarà part d’una experiència pels visitants, ja que qui ho desitgi podrà viure in situ com és dur a terme la gravació d’un disc i podran participar-hi en primera persona com a cantants.

Segell discogràfic

El segell l’Indi Music, ha cedit a la Fundació tot el seu catàleg musical.

La creació d’un segell discogràfic, servirà per publicar tot el material inèdit que es vagi editant del grup, (concerts en directe, documentals, remescles, etc.).

També oferirà els seus serveis discogràfics d’aquest segell a altres artistes, a qui els pugui interessar publicar-hi els seus treballs discogràfics.

L'Auditori

Comptarem amb un petit auditori o sala polivalent a les seves pròpies instal·lacions. Això permetrà a la Fundació dur-hi a terme una programació estable. En aquesta programació hi tindrà cabuda tant la música, com d’altres vessants artístics, master class amb músics de renom tant nacional com internacional, o conferències i sessions dedicades a la relació entre salut mental i la música.

Festival de Música

El Festival de música de la fundació va adreçat a un “target” de públic a partir dels 30 anys, ja que la franja d’edat més jove, queda coberta amb les iniciatives comentades anteriorment, com el premi, o la programació del petit auditori.
De periodicitat anual, o bianual, el concepte del festival és de concerts de qualitat, amb el públic assegut, gaudint d’un espai natural, i fugint de totes
les idees conceptuals dels festivals multitudinaris. Per l’organització d’aquest festival es requeriria la col·laboració municipal i d’altres institucions o empreses. Tindria una durada de 3 dissabtes consecutius. i acolliria estils musicals ben diferents.

Subscriu-te al Club Carpe Diem